Annons
Annons


Varför du aldrig ska sälja ut dina vänner 


Ofta tänker jag att mina äldre medmänniskor ska bete sig som förebilder. Ofta tänker jag att jämngamla människor jag respekterar i min omgivning ska bete sig så som att jag tänker om dom – respektfullt, integritetsstarkt, intellektuellt.
Men – så är det inte. Folk är medgångssupporters. Folk är flockdjur. Vill aldrig vara kärringen mot strömmen, vill aldrig vara den som står upp mot individen. Och det skrämmer sig så oerhört.

Annons

Jag vill härmed säga till dig, oavsett ålder, hur viktigt det är med att inte sälja ut folk du tycker om. Hur noggrann du ska vara med att inte prata illa någon du själv respekterar för att få positiv uppmärksamhet själv. Man tror att detta är något som lämnas kvar i ungdomens osäkerhet. Något som när man är äldre ser tillbaka på och skrattar åt. Hur löjlig och svag man var för grupptryck.

Men det lever kvar om man inte säger stopp, om man inte står upp för sina vänner eller sin familj. Vissa kommer alltid att hata en oavsett vad man gör. Kommer tycka att man tar plats eller enkelt avfärda en för att man har olika sätt att se på saker istället för att bara förlika sig med tanken på att individer skiljer sig från varann.

Enkelt, helt enkelt. Stå upp för dina vänner. Stå upp för det och den du tror på, även om alla andra är emot dig. Du vet aldrig när det dåliga plötsligt handlar om dig och du måste ha en solid sten i havet av skit.

Kommentera | Translate


AnnonsLaddar