Annons
Annons


Start looking, start listening


Sitter på min smartphone i lokaltrafiken och inser att jag inte tittat upp från den på 10 minuter. Runtomkring mig har människor kommit och gått – människor med spännande liv och intressanta rynkor och ärr som jag innan telefonens era brukade spendera min tid med att klura ut var dom kom ifrån.

Annons

Istället har stirrat ner i ett virtuellt flöde av människor som lägger upp bilder på söta djur och diverse sönderfiltrerade bilder på sin sensommar.
När tappade vi intresset för varandra?
I takt med att tekniken växer så krymper vi. Allt vi är kan idag summeras i sociala nätverk. Vi spyr ut så mycket om oss själva på nätet att inte längre är tillräckligt intressanta att se i ögonen.
Tänk på det – hur vanlig syn är det inte att ett helt gäng vänner sitter bredvid varann och inte ens tittar eller lyssnar på varann? När lät vi det bli så?
Lägg ner telefonen, sluta överkonsumera sociala medier så mycket att det du vet om dina vänner är det dom delar med sig av på instagram och börja titta på folk i tunnelbanan. Verkligheten är fortfarande intressantare och viktigare.
M

Kommentera | Translate


AnnonsLaddar