Annons
Annons


Offline o’clock


IMG_1243.JPG

Det är sjukt vad snabbt man kan vänja sig vid något obekvämt. Det är liksom en vana för mig att inte kunna sova. En vana att längta så mycket efter sängen från sekunden jag går ur den, men också en vana att vara så rädd att ligga där vaken medan klockan närmar sig jobbdags.

Annons

Såhär är det och har varit så länge jag kan minnas. Natten är min fiende men också min bäste vän. Det har fått bli så. Jag har spenderat så mycket tid med den att ilskan och frustrationen till slut blivit till ett konstlat kärleksband.  

Och jag har provat allt. Gått på hypnos, terapi, gått på starka piller som gjort att jag känner mig som en zombie hela min vakna tid, provat téer, appar, olika typer av sängar, ja. you name it. Det blir inte bättre. Jag vaknar, drömmer starka drömmar, sover oroligt oavsett hur trygg min miljö är eller hur bra jag mår. 

Så berättade IF för mig om hur det blåa ljuset från våra skärmar påverkar vår sömn, hur det stör och hur man sover bättre om man lägger ifrån sig all elektronik någon timme innan man ska sova. Jag som somnar genom att titta på Harry Potter eller läsa pytteliten text på min mobil och har använt detta som teknik sen 2010 blev såklart ganska intresserad då blått ljus är det sista jag ser innan jag blundar. 

Så, i ett försök att hitta roten eller boten till mina problem har jag gått med på att gå ”Offline o’clock” mellan klockan 22-06 i två veckor. Inga datorer. Inga telefoner. Bara jag och natten. 

Kanske blir vi vänner på riktigt. Kanske vi inte längre möts lika ofrivilligt. 

Läs mer på if.se/offline. I samarbete med If.

Kommentera | Translate


AnnonsLaddar