Annons
Annons


listen to the young


Det snackas så mycket bland de vuxna om er generation. ”Den lata generationen”, säger dom. ”Den missnöjda.” Det sägs att ni klagar mycket. Att ni är trötta och ointresserade.

Har någon någonsin frågat er varför?

Annons

Dagens samhälle är påfrestande på ett sätt som vi tidigare aldrig upplevt. Sociala medier håller en ständigt uppkopplad och den konstanta ångesten över att hålla sig uppdaterad och att uppdatera påverkar mer än vad man tror. Ni är en generation födda med en smartphone i handen där lek har inneburit att spela iPad- eller TVspel mer än att springa i skogen och sätta ihop pinnar till en tveksam koja. Där smärta inte inneburit att skrapa upp sina knän för att man sprungit lite för snabbt utan istället för att man blivit kallad ”hora” i skolan innan det ordet ens var ett man förstod innebörden av.

Det är ett hårdare klimat. Det är ett där man tvingas växa upp snabbare för att allt annat omkring en går för fort. Man blir pressad till att visa sina bästa sidor till vänner, till profiler på sociala medier där man hela tiden följer hur andra människors perfekta utseenden skrattar för de har så perfekta liv – en fasad alla så hårt försöker hålla tag i. Vad händer då med personen bakom leendet på bilden med alla likesen? Den känner sig otillräcklig. Ful. Missförstådd, hjälplös.

Det är inte en lat generation. Det är inte en ointresserad generation. Det är en generation som bakom sina polerade fasader sakta bryter ihop under trycket och förväntningarna.

Men ingen vuxen frågar varför. Ingen sträcker ut en hand. De bara lyfter sitt finger och skäller.

 

M

4 kommentarer | Translate


AnnonsLaddar