Annons
Annons


half a heart


Hon kände hur själen värkte efter honom. Hur det kändes som om någon slitit av en del av henne som numera var ett öppet sår där vinden blåste in och igenom. Konstigt hur man fastnar sådär i någon, tänkte hon. Hur man går runt och är en och helt plötsligt råkar man springa in i en annan som är en och vips så är man två som smälter ihop vid sidan. Hur man inte märker det för ens man måste separeras. Hur det hålet låter av vinden som går igenom när man åker snabbt eller vissnar långsamt.

Annons

Det hade gått trettiosju dagar sen han släppte hennes hand och hans sista ord ekade i huvudet. Kuddarna hade slutat lukta som honom. Fläcken på jackan från hans kaffe hade tvättats bort. Hon tittade ut ur fönstret och så långt bort det gick att fästa blicken. Letade efter en prick i horisonten som kunde vara han. Blomman i fönstret från dagen han åkte hade vissnat men stod kvar för att hon inte skulle glömma.

Hon slöt sina ögon, på väg att gå runt ännu en dag som en ofrivillig ensam när orden som hon så länge drömt om få plocka upp från hans tunga inte längre var en dröm. Han räckte fram en ny blomma och slängde den gamla.

”Så”, sa han. ”Nu kan jag andas igen.”

 

 

Kommentera | Translate


AnnonsLaddar