Annons
Annons


the fault in our stars


Jag pratade med kompis häromveckan om kärlek. Han skrattade åt mig när jag sa att jag hoppas på att hitta någon att få dela livet med, att jag inte uppskattar att ha flera korta obetydliga romanser, att jag bara vill ha en. En stor.

Annons

Han sa att det idag knappt är möjligt med sånt längre. Att det inte finns för att vi i vår generation har sett så mycket kärlek kastas, gå i spillror. Lämnats. Folk är för rädda för att ge sig till en enda och därför kommer den kärlek som man läser om vara just det – fiktiv. Han lät så övertygande. Ryckte på axlarna och sa ”så därför kommer inte kärlek att funka år 2014 eller framöver heller för den delen. Den är trasig.”

Den är trasig. Vi är trasiga. Allting går sakta sönder, allting går sakta mot sitt slut, så är det med tid och liv. Den har en början och ett slut. Det är läskigt på vägen. Men ska det skrämma oss in i någon form av semi-självvald ensamhet? För att vi är rädda att gå sönder?

Kärlek kommer alltid att vara trasig. Den har aldrig varit hel. Det är vårt jobb att försöka laga den med det lilla vi kan, med det stora vi har – oss själva.

Kanske blir vi hela då.

 

M

1 kommentar | Translate


AnnonsLaddar