Annons
Annons


you don’t have to try


Jag får alltid lika ont i hjärtat när jag lyssnar på unga tjejer. Man tror att det viktigaste är att ha en platt mage eller exakt rätt mängd kurvor. Ett symmetrisk ansikte som inte står ut, som passar in med alla ansikten som man konstant blir exponerad för. Att det är viktigt att ha perfekt hy, plattat hår, välmålade naglar. Oavsett hur många tjejer jag lyssnar på eller läser om har jag aldrig hittat en enda som tycker att de passar in, att de ser ut som de ”borde”. Inte en. Tänk efter, vi strävar efter normer som inte en människa lever upp till. Vi jämför oss med varann och tänker att, om jag bara hade ditt hår eller hennes ben så skulle jag….

Annons

Skulle jag vadå? Vad skulle du? Se ut som du vill? Har du funderat på att den tjejen du avundas kanske tänker exakt samma om dig?

Släpp det. Släpp sminket när du inte har lust. Sätt på dig vafan du vill. Titta på dig själv och fundera; är du inte ganska vacker ändå? Är du inte en fin människa från insidan och ut trots att ”hon dendär” har längre ben, mer kurvor eller längre ögonfransar? Jo. Det är du.

Öppna ögonen och öronen och sluta sila bort allt positivt för att bara vada runt i det dåliga du hör eller tänker. Du väljer själv. Välj dig själv.

2 kommentarer | Translate


AnnonsLaddar