Annons
Annons


answers part uno


I och med att jag gått väldigt mycket frågor på Twitter också så delar jag upp det i tre delar. Här är svar, del 1:

Hej! Jag har en bästis som kanske inte är min bästis längre men det var att en ny tjej började i vår klass och dom blev bästisar. I matsalen så brukar dom kolla på mig och sen skratta. Men när jag är själv med den henne så brukar hon prata skit om de andra men när dom är med varandra då tror jag att dom pratar skit om mig! Men hon är jätte snäll men vet inte jag kan inte lita på henne både jag sluta att vara med henne då?

Annons

Fråga henne om hon har något hon vill ta upp med dig. Antagligen är det inget utan hon gör så för att passa in hos dom – hon tror att hon vinner på att trycka ner dig för att komma upp själv och det där händer tyvärr nästan alla någon gång i livet. Kanske gör hon det för att hon inte vet om att du vet, men förklara för henne att du inte accepterar det hon håller på med. Hellre att du säger ifrån och det kanske blir bättre än att du går runt och känner dig ledsen över det. Vill hon lämna dig för dom andra tjejerna då så var hon ändå ingen du skulle vara vän med från början.

Du pratar mycket om att det är svårt att vara ung. Men blir det bättre sen? Blir det mindre jobbigt eller lär man sig bara att hantera det?

Jag pratar mycket om det för att jag tror att det är viktigt att förstå att det inte bara är du själv som känner så. Alla, oavsett om man är den kaxiga, den blyga eller den snälla har det svårt och har problem att hitta sig själva. När du blir äldre kommer du lära dig mer om dig själv och din omgivning men det krävs misstag för att få insikt. Kämpa på och fokusera på att hitta dig själv och vad du vill göra/omge dig med och bry dig inte så mycket om resten. Dom personer vars åsikter du slavar efter idag kommer du skratta åt om några år, så gör inte ens det misstaget.

 Hej

jag undrar hur man kan fixa en vänskap för att en av mina vänner som va min bästa vän i flera år litar inte på mig även att jag säger sanningen och så går hon runt och säger saker bakom min rygg och så bryr hon inte om mig

Frågan är om du ens vill ”fixa” er relation då. Det verkar som att du lägger ner mycket tid och känslor på någon som inte bryr sig tillbaka. Antagligen har hon själv problem med vem hon är så hon lägger över det på dig för att rädda sitt skinn. Du ska inte behöva stå ut med det, så fundera på hur viktig er vänskap egentligen är och tänk på om hon är någon du ser dig själv vara bästa vän med om 10-20 år. Lycka till, ta ingen skit du inte förtjänar!

 Hej jag undrar hur man ska lära sig att vara stolt över sig själv, jag har nämligen blivit nätmobbad för ett tag sen, så jag har jätte svårt att ta i mot komplimanger, svårt att vara stolt över mig själv och nöjd och jag vill verkligen ändra på detta men vet inte riktig hur, kramis

Det är svårt att vara stolt över sig själv, så himla enkelt att känna självtvivel. Det gör alla. Framförallt dom som näthatar, dom är extremt missnöjda med sig själva och slår och sparkar åt alla håll för att må bättre själva vilket dom självklart inte gör. Det är viktigt att du ser på det som något overkligt och opersonligt och försöker lägga fokus på att verkligen lyssna när någon säger något fint om dig. Du är fin!

 Hej kära Mickis! Jag är en tjej på sexton vintrar som älskar att sjunga och dansa. Jag är kanske inte värsta proffset på båda de sakerna men jag har passion för dem. Men jag vågar inte följa min dröm och bli sångerska eller dansare. Vad gör man då, då man inte vågar? Jag skulle öva tills jag blödde om jag skulle få veta att jah skulle få chansen att göra de jag verkligen älskar. Du är bästa mickis, puss!

Det viktigaste är att du försöker. Det sägs att man ska göra något 10 000 timmar för att bli riktigt bra på något och jag tror absolut att det stämmer. Folk jag känner/jobbar med som målar, dansar eller sjunger professionellt blir ju ständigt bättre och kollar man hur deras grejer är nu jämfört med för några år sen är det ju enorm skillnad! Det gäller helt enkelt att jobba hårt, att inte ge upp och att vara jobbigt envis.

Hur mår man bättre då man mår skit? Hur gör du? Och hur fan gör man när man haft en bästa kompis i 3 år som visar sig vara falsk och en jävla lögnare. Behöver verkligen hjälp med hela mitt liv 🙁 <3

Man måste ta det lugnt till att börja med. Är verkligen HELA ditt liv skit? Antagligen inte. Oftast när något händer så händer något mer jobbigt men man kan inte säcka ihop helt och hata allt, det skadar ingen annan än dig själv. Tyvärr är det så att man blir sviken av folk man älskat och litat på men man kan inte bli arg på hela världen för det. HON är sämst, HON är elak men inte alla. Hitta personer som du inte behöver kämpa för att hålla kvar utan som vill vara med dig för att du är du. Fortsätt våga ge dig själv till folk men var mer selektiv med vem det är. Ställ dig bara över det och låt det inte rubba dig. Ditt liv äger om du ser till att det äger.

Kommentera | Translate


AnnonsLaddar